Savne

Savna blagodejno učinkuje na vaše zdravje in počutje

Ljubitelji savn se boste lahko razvajali v finski, turški, infra in zeliščni savni. Po savnanju si lahko ob prijetni glasbi in čaju, privoščite počitek v kotičku za sproščanje, ali pa se predate blagodejnim učinkom hidromasažnega bazena.

Finska savna

Finske savne predstavljajo tradicionalno obliko potenja, učinek savnanja lahko povečamo z polivanjem po vročih kamnih. Zaradi visoke temperature (80 - 100°C) traja obisk savne med 8 in 15 minut, odvisno od počutja. Po potenju je priporočljivo, da telo ohladimo v hladni ali mlačni vodi. Med posameznimi obiski savne naj preteče najmanj 15 minut.

Na terasi imamo tudi suho finsko savno s temperaturo 80°C.

Infra savna

Infrardeča savna se pojavlja predvsem v zadnjem času. Uporablja se za zdravstvene namene v zdraviliščih in bolnišnicah. Razlika med klasičnimi in infrardečimi savnami je v tem, da je pri klasičnih savnah prevodnik toplote zrak, pri infrardečih pa infrardeča toplota do 50°C. Izločanje strupov v infrardeči kabini je trikrat večja kot v klasičnih savnah.

Zeliščna savna

Je kombinacija suhe in vlažne savne v enem kosu. Avtomatika je dvosistemska s katero vzpostavimo režim suhe savne ali po želji vlažne savne. Bistvo zeliščne (vlažne) savne je v tem, da dosega temperaturo do 70°C in vlažnost do 65%. Namenjena je starejšim savnistom in tistim, ki želijo inhalirati povečane doze eteričnih olj, predvsem pa tistim, ki želijo za svoje telo, zlasti pa dihala dobro poskrbeti.

Turška savna - trenutno ni na razpolago!

Parno savnanje je postopek, pri katerem vodna para deluje na vse telo. S parnim savnanjem želimo doseči, da se razkroj in izločitev škodljivih ostankov presnove in strupenih bolezenskih snovi. Poleg tega pa izzove splošno živahnejše delovanje kože in s tem vpliva na celotni organizem.

Počivalnica tik ob savnah

V počivalnici imamo v dveh prostorih prostora za 40 obiskovalcev savn, kjer si lahko po savnanju sprostite ob požirku čaja ali vode.

Bazen za ohladitev in terasa 

V našem bazenu, ki ima temperaturo 19 stopinj se lahko ohladite potem pa na terasi, ki je rezervirana samo za obiskovalce savn tudi sprostite.

ČAS OBRATOVANJA:

PONEDELJEK - PETEK: od 12. do 20. ure

SOBOTA - NEDELJA : od 10. do 20. ure

PRAZNIK : od 10. do 20. ure

Ne prezrite ostale naše ponudbe

V okviru naše wellnes ponudbe lahko se lahko sprostite tudi:

  • pod rokami naših izkušenih maserjev in maserk,
  • in fitnesu.