Termalni park Bioterme

*********

Zunanji plavalni, hitra reka in otroški bazen so zaprti!

Predvidoma spet odprti konec meseca junija 2023!

Hvala za razumevanje!

 

Notranji bazeni v termalnem parku Bioterme

 

V pokritem bazenskem kompleksu vam je na voljo 600 m2 vodnih površin v petih notranjih bazenih s temperaturo vode med 30°C in 36°C.

Ljubitelji savn se boste lahko razvajali v notranji in zunanji finski, turški, infrardeči in zeliščni savni.

Hotelskim in zunanjim gostom so na voljo različne tehnike masaž, s katerimi boste vzpostavili ravnovesje telesa, duha in dobrega počutja.
   
Vadba v sodobno opremljenem fitnes centru je primerna za vsa življenjska obdobja, oba spola in različne stopnje telesne pripravljenosti. V termalnem parku je tudi samopostrežna restavracija z bogato izbiro jedi in pijač.

 

Zunanji bazeni v termalnem parku Bioterme


Za sprostitev in rekreacijo je našim gostom na voljo 1.400 m2 zunanjih vodnih površin v petih bazenih s temperaturo vode med 30 °C in 36°C. Uživate lahko v radostih hitre reke, plavalnih in večnamenskih bazenih, masažnih bazenih, bazenih za mirovanje, prijetnem zalivčku in otroškem bazenu.

Na terasah za sončenje, zelenih travnatih površinah in v prijetni hladni senci dreves boste našli trenutek za počitek in stik s seboj.

 

 

Posebnost Bioterm je termo mineralna voda, ki izvira iz dveh vrtin globine 2.273 m in 1.537 m. Ob izviru ima med 42 in 51 stopinj Celzija.

Voda je čista, brez primesi, visokokakovostna, hipertermalna, topla ter bogata z natrijem, kalijem in hidrogenkarbonatom.

Zaradi balneoloških značilnosti je primerna za rekreacijske, športne in zlasti zdravstvene namene, saj blagodejno vpliva na ohranjanje funkcionalnosti gibalnega sistema in hrbtenice.

Priporočljiva uporaba

  • kronične degenerativne spremembe hrbtenice, okončin sklepov,

  • kronične revmatične spremembe,

  • nadaljevanje fizioterapije po predhodnem nezadostnem zdravniškem zdravljenju,

  • refleksne distrofije, mlahavost mišic v sled okrepitve istih,

  • preventivne vaje hrbtenice, sklepov, in fizioterapijo preprečevanja osteoporoze,

  • rekreacijo, podvodne masaže, športne aktivnosti.

Zdravilni učinki vode so opredeljeni in potrjeni v Odločbi o razglasitvi naravnega zdravilnega sredstva Ministrstva za zdravje št. 1612–9/2009/13.

Zdravilne učinke vode je raziskal in zapisal prim.prof.mag., Janez Kraševec, dr.med., balneolog.