Raziščite bližnjo in daljno okolico

Območje Bioterm je ž e od leta 1976 zaradi svojih naravnih lepot razglašeno kot krajinski park. Tako naravni park Bioterme predstavlja nadstandard v turistični ponudbi.
Sožitje z naravo in izjemno termalno vodo se v Biotermah Mala Nedelja prepleta z vsemi možnostmi zdravega in predvsem mirnega bivanja in predstavlja odlično izhodišče za izlete v naravo.


Obisk turističnih kmetij

Gostom priporočamo obisk turističnih kmetij, kjer lahko spoznajo procese pridelave bio hrane, razposajeni in šegavi Prleki pa vam bodo z veseljem ponudili tudi pristno prleško kapljico ob spremljavi tradicionalne prleške tünke.

Ekološka turistična kmetija Vrbnjak, Kuršinci 19,9243 Mala Nedelja 
Izletniška kmetija Pivičan Kosi, Drakovci 107, 9243 Mala Nedelja
Turizem na podeželju Frank - Ozmec, Slamnjak 33, 9240 Ljutomer

Turizem na podeželju Tompa, Stara cesta 12 F, 9240 Ljutomer

 

Pobeg v naravo s kolesom

Ponujamo vam možnost izposoje koles in vodenega izleta po označenih kolesarskih poteh Pomurja, ki vas bodo vodile po prečudoviti pokrajini - med gričevnatimi vinogradi, gozdovi, jezeri in ravnicami.


Pohodništvo

Pohodniške poti različnih zahtevnosti so speljane po bližnjih gozdovih, ob poljih in travnikih. V iglastih, listnatih in mešanih gozdovih lahko poskusite srečo tudi v gobarjenju, bližnja jezera pa ponujajo odlične možnosti za ribolov. Predlagamo vam sprehod po Grossmanovi poti - poimenovani po prvem slovenskem ljubiteljskem snemalcu ali pa po poti Cirila in Metoda, ki sta v teh krajih maševala in pokristjanjevala tukajšnje prebivalstvo.

Izleti

Priporočamo vam izlet na vinsko cesto Ljutomersko Ormoških goric na Jeruzalem, kjer uspevajo vrhunska bela vina, prekrasnimi razglednimi točkami in romarsko cerkvico Žalostne Matere božje.
Odpravite se v srce Prlekije, Ljutomer, kjer se lahko sprehodite po mestu in ogledate Hipodrom in Muzej Ljutomerskega kasača, Splošno muzejsko zbirko in Zbirko I. slovenskega tabora.
Puhov muzej
v Sakušaku pri Juršincih, kjer je bil rojen izumitelj Janez Puh.
Mlin na veter na Stari Gori.
Čebelarski muzej Tigeli na Krapju.
Oljarna Kocbek - od leta 1929.