Raziščite bližnjo in daljno okolico

Območje Bioterm je bilo že leta 1976 zaradi svojih naravnih lepot razglašeno kot krajinski park.

Naravni park Bioterme predstavlja nadstandard v turistični ponudbi.
Sožitje z naravo in izjemno termalno vodo se v Biotermah Mala Nedelja prepleta z vsemi možnostmi zdravega in sproščujoče mirnega bivanja ter predstavlja odlično izhodišče za izlete v naravo.


Obisk turističnih kmetij

Gostom priporočamo obisk turističnih kmetij, kjer lahko spoznajo procese pridelave domače bio hrane; razposajeni in prijazni Prleki pa vam bodo z veseljem ponudili tudi pristno prleško kapljico ob spremljavi tradicionalne prleške tünke, ki uživata svetovni sloves.

Ekološka turistična kmetija Vrbnjak, Kuršinci 19,9243 Mala Nedelja 
Izletniška kmetija Pivičan Kosi, Drakovci 107, 9243 Mala Nedelja
Turizem na podeželju Frank - Ozmec, Slamnjak 33, 9240 Ljutomer

Turizem na podeželju Tompa, Stara cesta 12 F, 9240 Ljutomer

 

Pobeg v naravo s kolesom

Ponujamo vam izposojo koles in vodenih izletov po označenih kolesarskih poteh Prlekije, ki vas bodo vodile po prečudoviti pokrajini - vzdolž vinogradov, ki se vzpenjajo po bližnjih gričih, med gozdovi, jezeri in ravnicami, ki jim poseben čar dajejo reke in čudovita rečna obrežja.


Pohodništvo, ribolov, srfanje

Pohodniške poti različnih zahtevnosti so speljane po bližnjih gozdovih, ob poljih in travnikih. V senci prostranih gozdov lahko poskusite srečo tudi v gobarjenju. Bližnje jezero (Gajševsko jezero) ponuja odlične možnosti za srfanje in ribolov, v katerem lahko poskusite svojo srečo tudi na ribniku v Savcih.

Predlagamo vam sprehod po Grossmanovi poti - poimenovani po prvem slovenskem ljubiteljskem snemalcu ali pa po poti Cirila in Metoda, ki sta v teh krajih maševala in pokristjanjevala tukajšnje prebivalstvo.

Izleti

Priporočamo vam izlet na vinsko cesto Ljutomersko Ormoških goric na Jeruzalem, kjer uspevajo vrhunska bela vina, prekrasnimi razglednimi točkami in romarsko cerkvico Žalostne Matere božje.
Odpravite se v srce Prlekije, Ljutomer, kjer se lahko sprehodite po mestu in ogledate:

Hipodrom in Muzej Ljutomerskega kasača, Splošno muzejsko zbirko in Zbirko I. slovenskega tabora,
Puhov muzej
v Sakušaku pri Juršincih, kjer je bil rojen izumitelj Janez Puh,
Mlin na veter na Stari Gori,
Čebelarski muzej Tigeli na Krapju,
Oljarna Kocbek - od leta 1929...